Droomstart PSV: wanneer kwam het voor het laatst zo snel op een 0-3 voorsprong?

25 april - 19:26

Na elf minuten was het al drie keer raak voor PSV tijdens het bezoek aan sc Heerenveen. Via twee treffers van Malik Tillman en openingstreffer van Guus Til, stond er in rap tempo een ruime voorsprong op het scorebord. Maar wanneer gebeurde dit voor het laatst voor de Eindhovenaren? VoetbalNieuws neemt het met je door!

PSV heeft een verbluffend snelle voorsprong genomen in hun laatste wedstrijd, waarbij ze binnen vier minuten drie keer scoorden. Malik Tillman was opmerkelijk tweemaal trefzeker, inclusief een bijzonder doelpunt al zittend op de grond, waardoor het 0-3 stond. Dit is niet alleen een opmerkelijke start van de wedstrijd, maar ook een historisch moment voor PSV. Het is de snelste 3-0 voorsprong voor de club sinds 15 februari 2003. Destijds stond PSV na negen minuten al met 3-0 voor in een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, die uiteindelijk in een 6-0 overwinning resulteerde.

Verder blijkt uit de statistieken dat deze vroege voorsprong de op een na snelste is in een uitwedstrijd in de eredivisie sinds mei 1982. Destijds scoorde PSV binnen vijf minuten drie keer tegen MVV Maastricht. Het team van Peter Bosz lijkt vastbesloten om het seizoen met kracht en overtuiging voort te zetten.