Nieuws

'Van Praag en andere RvC-leden van Ajax zullen spoedig gaan vertrekken uit ArenA'

'Van Praag en andere RvC-leden van Ajax zullen spoedig gaan vertrekken uit ArenA'

25 april - 18:13 Laatste update: 18:27
1

Michael van Praag zal zijn functie als voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax opgeven. Dit volgt na de terugkeer van Alex Kroes in een nieuwe rol binnen de club, zo bericht Het Parool. De bestuurlijke onrust in Amsterdam blijft voortduren ondanks deze recente aanpassingen.

Ajax bevestigde onlangs dat Kroes terugkeert, niet als algemeen directeur, maar in een rol zonder tekenbevoegdheid, wat duidt op een concessie binnen de clubleiding. Ondanks eerdere standvastigheid leek Van Praag een stap terug te doen en erkende hij: "Wij zijn niet doof voor de geluiden om ons heen."

De raad van commissarissen, onder leiding van Van Praag, heeft gefaald om standvastigheid te tonen, wat blijkt uit hun wisselende besluiten omtrent Kroes en het omgaan met het KPMG-rapport over vermeende belangenverstrengeling. Dit heeft geleid tot versterkte oproepen voor vernieuwing binnen het bestuur. Volgens ingewijden zullen Van Praag, samen met Annette Mosman, Georgette Schlick, en Cees van Oevelen, spoedig hun functies neerleggen. Danny Blind en technisch adviseur Louis van Gaal blijven voorlopig buiten schot.

Ajax staat aan de vooravond van belangrijke bestuurlijke veranderingen, een periode die de club mogelijk zal vormgeven voor de komende jaren. Daarin lijkt Graham Potter de geschikte man te zijn die het op voetballend gebied weer op de been moet zien te krijgen