Nieuws

Over deze Liverpool-spelers zal Slot volgens Engelsen knopen moeten doorhakken

Over deze Liverpool-spelers zal Slot volgens Engelsen knopen moeten doorhakken

25 april - 15:49 Laatste update: 15:51

Het is nog niet zo ver, maar de kans dat Arne Slot de nieuwe hoofdtrainer van Liverpool gaat worden lijkt met de dag groter te worden. De organisatie van The Reds staat als een huis en ook in de selectie zijn er maar weinig spelers met aflopende contracten, maar volgens The Athletic staat de Nederlander voor belangrijke keuzes.

Volgens het betrouwbare kwaliteitsmedium heeft Liverpool komende zomer in zowel de verdediging, het middenveld en de aanval versterkingen nodig. Daar wordt aan toegevoegd dat er in totaal in ieder geval twee spelers zullen vertrekken: Joël Matip en Thiago Alcantara. Verder zijn er een paar breinbrekers over spelers in de selectie.

Breinbrekers in de selectie

Volgens The Athletic zijn er een hoop aanvallers van Liverpool waar momenteel een verhaal omheen zit. Hieronder volgt een opsomming van wat er over hen gezegd wordt.

Darwin Núñez
Darwin Núñez geeft Liverpool misschien wel de grootste hoofdpijn. Met achttien goals en dertien assists in alle competities doet de Uruguayaan het op het eerste oog aardig, maar wanneer er rendement van hem verlangd wordt, geeft hij niet thuis. De ruwe randen en grillige vertoningen blijven nog bestaan, klinkt het. Is hij de nummer negen die Liverpool echt kan brengen waar ze zijn? 

Mohamed Salah
Ook in de toekomst-muren van Mohamed Salah lijken langzaam scheurtjes te ontstaan. De Egyptenaar loopt in 2025 uit zijn contract en beleefde een geweldige eerste seizoenshelft, maar sinds zijn terugkeer van de Afrika Cup is het allemaal nog niet wat het moet zijn, klinkt het. Dat heeft mede te maken met de blessures die de 32-jarige aanvaller heeft opgelopen.

Dominik Szoboszlai 
Volgens The Athletic zal Slot de taak krijgen om Dominik Szoboszlai aan de praat te krijgen. De middenvelder maakte volgens het medium een goede eerste seizoenshelft door, maar is het nu kwijt. 

Ibrahima Konate
Ook rechts in het centrum zijn er twijfels bij Liverpool. Over Ibrahima Konate zijn de nodige zorgen. Dat komt volgens het medium door de recente terugval die de Fransman heeft gekregen en het voetbal dat hij mist. Jarell Quansah had voor hem moeten starten, klinkt het.