Breaking news

Kroes keert per direct terug bij Ajax, maar niet in rol van algemeen directeur

Kroes keert per direct terug bij Ajax, maar niet in rol van algemeen directeur

25 april - 14:56 Laatste update: 15:12
1

Alex Kroes keert per direct terug bij Ajax, zo meldt de club donderdagmiddag. Op de officiële kanalen wordt geschreven dat de bestuurder niet in zijn aanvankelijke rol als algemeen directeur zal aanschuiven, maar puur als technisch directeur.

De voorbije weken ging het veel over Kroes en Ajax. De kersvers algemeen directeur werd door de Raad van Commissarissen van de Amsterdammers - onder leiding van voorzitter Michael van Praag - op non-actief gesteld wegens vermeende handel met voorkennis in Ajax-aandelen. De bestuursraad van Ajax keerde zich echter tegen dit besluit en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen.

Kroes zal alleen niet in de rol terugkeren waarin hij in eerste instantie voor naar Ajax kwam. Hij zal niet optreden als algemeen directeur, maar als technisch directeur. Zolang het onderzoek bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) loopt zal dat in een titulaire rol zijn.

De schorsing van Kroes kwam de Raad van Commissarissen op veel kritiek te staan. De grote supportersverenigingen van Ajax en de bestuursraad lieten onlangs al weten zich achter de nieuwe algemeen directeur te scharen. Ook rvc-voorzitter Van Praag staat de afgelopen weken onder veel druk vanwege het besluit.