Nieuws

Wie is Zeb Jacobs, de nieuwe hoofd jeugdopleiding van Feyenoord?

Wie is Zeb Jacobs, de nieuwe hoofd jeugdopleiding van Feyenoord?

29 april - 13:49 Laatste update: 14:13

Feyenoord heeft in Zeb Jacobs een nieuwe hoofd jeugdopleiding gevonden, zo maakte de club onlangs bekend. De Belg heeft momenteel het gezag over de jeugd bij Rangers FC en gaat spoedig aan de slag in Rotterdam-Zuid. VoetbalNieuws.nl stelt Jacobs aan je voor!

Achtergrondinformatie en carrière

Op het moment van schrijven is Jacobs hoofd jeugdopleiding van de Schotse topclub Rangers. De Belg begon zijn carrière in de voetballerij als jeugdtrainer van KV Mechelen voordat de overstap naar Royal Antwerp FC als Head of Development volgde. In januari 2022 maakte Jacobs de overstap naar Rangers FC, waar hij begon als Head of Academy Coaching.

Het duurde niet lang voordat Jacobs vanwege zijn sterke filosofie in talentontwikkeling werd aangesteld als Academy Director. Bij Rangers speelt de Belg een belangrijke rol in de strategiëen van de jeugdopleiding.

Jacobs is lid van zowel de FIFA- als UEFA-commissies voor jeugdtalentontwikkeling en staat daarmee internationaal goed op de kaart in zijn vakgebied. Naast zijn rol bij Rangers is hij momenteel ook consultant voor Double Pass, een goed aangeschreven organisatie die clubs adviseert over het optimaliseren van talentontwikkeling. Jacobs volgt komend seizoen Rini Coolen op bij Feyenoord, die vanwege meningsgeschillen vertrekt. 

Feyenoord troeft Manchester City af

Feyenoord slaat met de aanstelling van Jacobs een belangrijke slag. De Rotterdammers hebben naar verluidt Manchester City afgetroeft, zo wist 1908.nl te melden. Volgens het doorgaans betrouwbare medium gaf het overtuigende plan en de gepresenteerde visie uiteindelijk de doorslag voor Jacobs om voor Feyenoord te kiezen. 

Wat het nog extra mooi maakt voor Feyenoord, is dat het geen vergoeding hoeft te betalen voor Jacobs. De Belg beschikte over een opzegtermijn in zijn contract waardoor het voor hem makkelijk werd om zonder moeilijkheden elders aan de slag te gaan.