Nieuws

Swart hoopt op weinig wisselingen: 'Maak eerst maar eens een paar doelpunten'

Swart hoopt op weinig wisselingen: 'Maak eerst maar eens een paar doelpunten'

02-03-2023 08:48

Sjaak Swart hoopt dat John Heitinga niet al teveel wisselingen doorvoert, als Ajax donderdagavond in de kwartfinales van de KNVB beker op bezoek gaat bij De Graafschap. Mister Ajax hoopt op de dubbel voor de Amsterdammers en hoort goede geluiden over Heitinga als trainer. Dat stelt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Je moet als trainer van Ajax niet zo veel wisselen. Maak eerst maar eens een paar doelpunten en als het 0-3 staat, kan Johnny alsnog vijf spelers sparen", zo meent de inmiddels 84-jarige Swart.

Hij hoort goede geluiden over Heitinga als trainer. "Na de eerste helft tegen Excelsior heeft hij die gasten keihard aangepakt, zoals hij vroeger als speler ook werd aangepakt. Dat is goed, want het hoeft allemaal niet zo lief. En met vijftien punten uit vijf competitiewedstrijden had hij het niet heel veel beter kunnen doen."

Swart kan er ondanks een uitnodiging van Guus Hiddink donderdagavond zelf helaas niet bij zijn. Hij hoopt op een mooie afloop van het seizoen voor Ajax. "De dubbel voor Johnny, kan ik daarvoor tekenen? Dat zou prachtig zijn voor de club, voor hem en… ja, ook voor mij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!