Breaking news

Ten Hag pakt eerste prijs met United: Newcastle opzij gezet in finale League Cup

Ten Hag pakt eerste prijs met United: Newcastle opzij gezet in finale League Cup

26-02-2023 19:29
2

Erik ten Hag heeft zijn eerste grote prijs binnen als manager van Manchester UnitedThe Red Devils waren zondag in de finale van de League Cup te sterk voor Newcastle United. Casemiro en Marcus Rashford waren trefzeker voor United. Voor United is het de eerste grote prijs in zes jaar tijd.

Wout Weghorst en Antony begonnen in de basis bij Manchester United, terwijl Sven Botman aan de aftrap begon voor Newcastle. The Magpies staan dit seizoen bekend om de sterke verdediging, maar in de eerste helft was het United dat de kansen bij elkaar speelde. Na ruim een half uur stond de 1-0 ook op het scorebord voor de ploeg van Ten Hag: Casemiro kopte de bal tegen de touwen. 

Het werd enkele minuten later zelfs 2-0 voor United. Wout Weghorst bereikte Rashford met een knap steekballetje. De Engelsman stuitte op Botman en de val ging via de Nederlander in het doel. Uiteindelijk werd besloten dat de treffer op naam kwam van Botman. United zag op rozen en ging met een goed gevoel naar de kleedkamer bij het rustsignaal. Newcastle wist slechts één keer tussen de palen te schieten.

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld weinig. United ging achterin hangen en maakte gebruik van de ruimtes bij Newcastle, dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Fred kreeg een schietkans en Newcastle schoot rakelings naast, maar er werd niet meer gescoord. Antony werd in de slotfase gewisseld voor Jadon Sancho. Rashford had ook zijn werk gedaan en liet Harry Maguire de wedstrijd afmaken.

In de laatste minuut ontstond nog een opstootje omdat Callum Wilson een schop uitdeelde aan Lisandro Martínez. David de Gea moest in de blessuretijd nog optreden bij een kopbal van Joelinton, terwijl Bruno Fernandes een enorme kans miste.

Voor Ten Hag is het de eerste grote prijs bij United. De ploeg staat derde in de Premier League en heeft zich na een slechte start geweldig teruggeknokt in het Engelse en internationale voetbal. Afgelopen donderdag werd FC Barcelona nog uitgeschakeld in de play-offs voor de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!