Reactie

Fransman denkt terug aan reuzenkans in WK-finale: 'Er waren andere oplossingen'

Fransman denkt terug aan reuzenkans in WK-finale: 'Er waren andere oplossingen'

03-02-2023 08:39

Argentinië won de WK-finale van Frankrijk afgelopen december, maar de uitkomst had zo anders kunnen zijn. Randal Kolo Muani had zich in de slotfase van de verlenging onsterfelijk kunnen maken en dat beseft hij zich maar al te goed.  

In de laatste minuut van de verlening zag Kolo Muani een hoge bal voor zijn voeten belanden. De aanvaller van Eintracht Frankfurt aarzelde niet en volleerde zeker niet onaardig, maar de teen van Emiliano Martínez weerhield de Fransen van een tweede opvolgende wereldtitel.

"Ik kan er wel naar kijken, maar het is eigenlijk niet nodig. Ik weet alles nog", begint Kolo Muani in gesprek met beIN. "In mijn hoofd zei ik: Randal, je moet schieten! Ik probeerde te scoren bij de eerste paal, maar de doelman redde goed. Helaas hebben we dit duel verloren."

"Achteraf denk ik dat er andere oplossingen waren", vervolgt de Fransman. "Ik kon de bal lobben, of Kylian Mbappé aanspelen. Hij stond er ook goed voor, maar ik heb hem toen niet gezien. Pas achteraf, bij het terugkijken van de beelden, zie je dat er andere mogelijkheden waren. Maar dan is het al te laat, dan kan je er niks meer aan doen. Ik zal dit mijn hele leven meedragen", besluit hij.

Ondanks het onfortuinlijke moment is het WK wel de doorbraak geweest voor Kolo Muani. De aanvaller werd afgelopen winter in verband gebracht met een transfer naar de Europese top.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!