Transfernieuws

'Ajax dicht bij aantrekken tienersensatie Godts, speler kan Jong Genk verlaten'

'Ajax dicht bij aantrekken tienersensatie Godts, speler kan Jong Genk verlaten'

30-01-2023 08:16
1

Ajax lijkt dicht bij het aantrekken van Mika Godts, die hoge ogen gooit bij Jong Genk. De 17-jarige speler lijkt voor een bedrag van een miljoen euro over te komen naar Amsterdam. 

Volgens Het Nieuwsblad nadert Ajax een akkoord met Jong Genk, dat naast het bedrag ook een percentage op een eventuele doorverkoop ontvangt. Godts is de sensatie van Jong Genk en staat bij meerdere grote clubs op de radar. De in Leuven geboren speler was in negentien wedstrijden goed voor zeven doelpunten en een assist in de Challenger Pro League.

Het contract van Godts loopt in juli af, waardoor Ajax voor een bescheiden bedrag de tiener kan overnemen. Ajax plaatste medio januari al een bod voor Godts, maar dat werd aanvankelijk geweigerd door Jong Genk. Godts is een rechtsbenige linksbuiten die vaak de tegenstander opzoekt en veel dreiging creërt. Godts was onlangs nog geheimzinnig over een mogelijk vertrek. "Ik weet niet wat de toekomst brengt", zei de linksbuiten destijds.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!