Nieuws

Ontslag Schreuder bij Ajax 'onvermijdelijk': 'Heeft het totaal niet goed gedaan'

Ontslag Schreuder bij Ajax 'onvermijdelijk': 'Heeft het totaal niet goed gedaan'

27-01-2023 08:37
1

Kenneth Perez noemt het ontslag van Alfred Schreuder 'onvermijdelijk' bij ESPN. De trainer moest direct na het 1-1 gelijkspel van Ajax tegen FC Volendam zijn biezen pakken.

"Natuurlijk is het vervelend", aldus Perez. "We hebben met mensen te maken. Maar dat gezegd hebbende, heeft hij natuurlijk ook heel weinig goed gedaan. Het is dus niet onlogisch. Het is een opeenstapeling van slechte dingen." Ajax speelde de afgelopen zeven duels gelijk en evenaarde daarmee de slechtste reeks ooit uit 1965, toen de Amsterdammers ook zeven wedstrijden niet tot een overwinning kwamen. "Dan kun je zeggen: het kan ook aan de leiding liggen en dat soort dingen. Maar de trainer, puur kijkend naar zijn werk, heeft het verre van goed gedaan."

"Hij heeft deze selectie mede samengesteld. Hij heeft zijn zaakwaarnemer daarvoor ingeroepen. Hij heeft die woede-uitbarsting gehad na de wedstrijd tegen Excelsior, hij is verantwoordelijk voor de tactiek, de wissels en voor het managen van de spelers. Hij heeft het totaal niet goed gedaan", concludeert Perez.