Nieuws

'Schreuder krijgt 'vuistslag op kin', merendeel selectie ontevreden over de staf'

'Schreuder krijgt 'vuistslag op kin', merendeel selectie ontevreden over de staf'

23 januari - 07:15 Laatste update: 09:36
0

Het overgrote deel van de selectie van Ajax is ontevreden over de technische staf. Volgens De Telegraaf werd dit afgelopen week voorafgaand aan de Klassieker (1-1) pijnlijk duidelijk toen mental coach Joost Leenders de vraag stelde in kleedkamer van de Amsterdammers.

De ochtendkrant rept van een 'vuistslag op de kin' voor Alfred Schreuder. Leenders leidde een sessie in de kleedkamer en vroeg de spelersgroep naar hun mening over de technische staf. Nagenoeg de hele selectie besloot zijn hand op te steken toen de vraag gesteld werd.

De technische staf is een breed begrip. Daar vallen ook de assistent-trainers, keeperstrainers en medische staf onder, maar volgens De Telegraaf is deze vraag ergens wel een aanval op Schreuder. 'Door de vraag zo breed te stellen, stond Schreuder al met één been in het trainersgraf', klinkt het.

'Hoe kan na eerdere communicatieve missers zo'n verkeerde inschatting worden gemaakt?', stelt Valentijn Driessen, chef voetbal van de krant. Volgens hem is Ajax tekort geschoten. 'Hoe kan het dat Ajax’ eigen mental-coach Leenders zo’n stommiteit begaat en de belangrijkste werknemer van de club (Schreuder, red.) niet beschermt. (...) Hoe kun je zo'n bom neerleggen in de kleedkamer? Het is pure zelfdestructie', besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie