Nieuws

Van Nistelrooij zinspeelt op meer transfers: 'Niet om vleugelspelers te vervangen'

Van Nistelrooij zinspeelt op meer transfers: 'Niet om vleugelspelers te vervangen'

21-01-2023 19:49
1

Ruud van Nistelooij heeft altijd rekening gehouden met de mogelijkheid dat zijn beste spelers zouden vertrekken. Echter heeft de trainer van PSV met Fábio Silva wel bijna zijn eerste aanvallende versterking binnen en daar blijft het naar alle waarschijnlijkheid niet bij.

"Je wil je beste spelers behouden, maar dit zijn nu de omstandigheden", begint Van Nistelrooij in gesprek met ESPN. Bij de pakken neerzitten staat alleen niet in het woordenboek van de oefenmeester. "Dit zijn nu de omstandigheden, daar hebben we mee te dealen. Nu hebben we nog tijd om iets te doen, om de nodige winterversterkingen te halen."

Toen van Nistelrooij aan zijn klus als trainer van PSV begon wist hij dat Cody Gakpo en Noni Madueke konden gaan vertrekken. "Ja dat wist ik", vervolgt de trainer, die naar de financiële situatie van de club wijst. "Samen met Marcel Brands wisten we waar we in stapte. Gezien de financiële situatie wisten we dat er één of meerdere spelers moesten vertrekken, dat is geen verrassing."

Silva

Waar Madueke vertrekt, komt Silva de club versterken, laat ook Van Nistelrooij doorschemeren. De Portugees is in het stadion gespot. "Meestal komt het dan wel goed, maar als de handtekening staat, dan zeker", aldus de trainer, die beaamt dat de nieuwe aanwinst niet voor de flanken wordt gehaald. "Hij is een centrale speler voorin, niet om Madueke en Gakpo te vervangen. Ik laat hem vandaag eerst kijken naar een PSV dat zich moet revancheren na Fortuna Sittard", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!