Reactie

Meijer verbaast zich over Tannane: 'Deze had ik niet in mijn hoofd moet ik zeggen'

Meijer verbaast zich over Tannane: 'Deze had ik niet in mijn hoofd moet ik zeggen'

15-01-2023 15:26

Rogier Meijer had verwacht dat Oussama Tannane zich beter had kunnen beheersen. De middenvelder van NEC kreeg een rode kaart tegen zijn oude club Vitesse nadat hij een tik uitdeelde aan Maximillian Wittek.

"Deze had ik niet in mijn hoofd moet ik eerlijk zeggen. Dat we zo vroeg met tien man kwamen te staan, had ik niet verwacht", begint Meijer na afloop van de Gelderse derby die in een 0-0 gelijkspel eindigde bij ESPN. Of de rode kaart terecht was? "Ik neem aan dat hij voor het tikje in het gezicht de rode kaart geeft. In die situatie moet hij niet komen, hij moet de scheidsrechter geen aanleiding geven om de rode kaart te trekken."

De terugkeer van Tannane in de GelreDome was sowieso al beladen, aangezien de Marokkaan twee en een half jaar in het shirt van Vitesse heeft gespeeld. Zochten de Arnhemmers wat nadrukkelijker op? "Dat weet ik niet en dat maakt me ook niet zo veel uit. Uiteindelijk krijg hij er de rode kaart voor en dat mag niet gebeuren", vervolgt Meijer, die had verwacht dat zijn sterspeler het hoofd koeler had kunnen houden. "Ja, dat klopt", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!