Nieuws

Uitgelaten Ten Hag na derbyzege: 'Hiervoor ben ik naar Old Trafford gekomen'

Uitgelaten Ten Hag na derbyzege: 'Hiervoor ben ik naar Old Trafford gekomen'

14 januari - 16:49
1

Manchester United wist zaterdag voor de negende keer op rij te winnen. In de Manchester Derby werd rivaal Manchester City met 2-1 verslagen. De ploeg van manager Erik ten Hag kwam terug van een 0-1 achterstand. De Nederlandse oefenmeester stelt voor de camera's van Viaplay dat The Red Devils het juiste pad zijn ingeslagen.

Ten Hag stelt dat zijn ploeg in de goede richting is beland. "We zijn heel blij dat we nu deze progressie maken, maar tegelijkertijd zijn we nog niet eens halverwege de competitie. Er komt nog heel veel op ons af. We moeten gewoon op deze voet doorgaan. Nee, sterker nog, we moeten ons verbeteren. Ik denk dat er nog veel aspecten zijn aan ons spel die beter moeten."

De normaal zo rustige Ten Hag ging bij de 2-1 van Marcus Rashford compleet uit zijn dak. Of hij zelden zo juicht? "Nou, dan heb je niet goed opgelet. Bij al mijn voorgaande clubs heb ik wel momenten gehad van ontzettend veel plezier. Dit was een speciaal moment. Hiervoor ben ik naar Old Trafford gekomen. Dit stadion is een monster, waar de juiste vibe in zit. Als je dat aansteekt, dan ontstaat er een geweldige belevenis."

De Nederlander denkt dat de mentaliteit van zijn team de doorslag gaf. "Door gewoon de weerbaarheid te hebben na een hele moeilijke fase in de wedstrijd. We zetten dingen om en vonden het moment om de wedstrijd te keren. Daar zijn we vanaf het begin van het seizoen al mee bezig, maar het geeft natuurlijk een geweldig gevoel dat dat ook lukt in een topwedstrijd. Wat ik zeg; we zitten in de juiste richting."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s