FC Volendam wint zeer overtuigend van Cambuur en verlaat de laatste plaats

08-01-2023 16:41

FC Volendam heeft de laatste plaats in de Eredivisie overgedragen aan SC Cambuur. In een onderling duel wist de ploeg van trainer Wim Jonk te overtuigen en won met 0-3 in Leeuwarden.

Volendam kwam al vroeg op voorsprong in Friesland. Bilal Ould-Chikh schoot op aangeven van Derry Murkin de openingstreffer binnen: 0-1. Een minuut later stond het alweer 0-2. Robert Mühren nam de treffer voor zijn rekening en bracht Volendam op rozen. Cambuur had in de eerste helft niks in te brengen tegen de mannen van Jonk en dus gingen beide ploegen de rust in met een 0-2 tussenstand.

In de tweede helft kwam Cambuur iets sterker voor de dag. De ploeg van trainer Sjors Ultee kon echter geen groot gevaar stichten en zag een kwartier voor tijd de beslissing vallen. Invaller Henk Veerman maakte op aangeven van Carel Eiting de 0-3, wat tevens de einduitslag was. Door de overwinning verlaat Volendam de laatste plaats in de Eredivisie. De nieuwe hekkensluiter is Cambuur, dat nog veel werk voor de boeg heeft.