Nieuws

Mooi: Mwepu wordt jeugdtrainer bij Brighton na noodgedwongen carrièrestop

Mooi: Mwepu wordt jeugdtrainer bij Brighton na noodgedwongen carrièrestop

30-12-2022 13:47

Enock Mwepu blijft verbonden aan . De Engelse club heeft de Zambiaanse middenvelder aangesteld als coach van de Onder 9-jeugd. In oktober moest hij noodgedwongen stoppen met voetballen door gediagnostiseerde hartafwijkingen.

En dat op slechts 24-jarige leeftijd. Mwepu, die door zijn spelintelligentie de bijnaam 'The Computer' draagt, vertrok in de zomer van 2021 van RB Salzburg naar Brighton. Hij tekende een contract tot medio 2025 en werd door zijn ervaring in de Champions League als grote aanwinst beschouwd. De diagnose maakte een abrupt einde aan zijn voetbalcarrière.

Roberto De Zerbi, hoofdtrainer van The Seagulls, is blij dat zijn voormalige pupil de kans grijpt. "We kunnen zijn ervaring gebruiken om onze jonge spelers te helpen ontwikkelen. Gezien zijn leeftijd heeft Enock een schat aan ervaring. Dit is voor hem het volgende hoofdstuk in zijn carrière."

Ook voorzitter Paul Barber reageerde op de clubwebsite. "We zijn verheugd dat hij op ons aanbod is ingegaan na een ongelooflijk moeilijke tijd voor hem en zijn familie. We willen hem de kans geven om te floreren in deze rol."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s