Nieuws

Bayern beschermt Coman en haalt uit naar racisten: 'Hoort niet thuis in de sport'

Bayern beschermt Coman en haalt uit naar racisten: 'Hoort niet thuis in de sport'

19-12-2022 17:13 Laatste update: 17:19

Bayern München heeft het opgenomen voor Kingsley Coman. De Franse aanvaller werd na zijn gemiste penalty in de strafschoppenreeks tegen Argentinë racisitisch bejegend.

De tweede Franse penalty werd genomen door Coman, die Emiliano Martínez redding zag brengen op zijn inzet. Doordat Argentinië foutloos bleef en ook Aurélien Tchouaméni miste, was het al na vier Argentijnse penalty's klaar. 'FC Bayern veroordeelt met klem de racistische opmerkingen richting Kingsley Coman', schrijft Der Rekordmeister op Twitter.

'De familie FC Bayern staat achter jou, koning. Racisme hoort niet thuis in de sport of onze samenleving'. Coman was niet de enige speler van Les Bleus die racistische geluiden over zich heen kreeg. Ook Real Madrid-middenvelder Tchouaméni kreeg te maken met discriminerende berichten na zijn gemiste strafschop.

Randal Kolo Muanu moest het eveneens ontgelden: de Eintracht Frankfurt-aanvaller wist een grote kans in de 123e minuut niet te benutten, waarna gebruikers op Instagram emoticons van apengezichten plaatsten op zijn Instagram-pagina. Hetzelfde overkwam Tchouaméni. Daarop besloten de twee internationals de reacties op posts uit te schakelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!