Jong PSV en Jong Ajax delen de punten na cornerblunder bij Amsterdammers

15-12-2022 22:12 Laatste update: 22:49

De clash tussen de beloften van PSV en Ajax in de Keuken Kampioen Divisie is donderdagavond in een gelijkspel geëindigd. Zowel Jong PSV als Jong Ajax kwamen twee keer tot scoren.

Jong PSV begon zoals aangekondigd met Joël Drommel in de basis. De doelman van PSV reisde niet met het eerste af naar Zuid-Spanje, maar zou pas na dit duel aansluiten. Drommel werd in de eerste helft op de proef gesteld door teamgenoot Jeremy Antonisse, die de bal onhandig terugspeelde. De sluitpost nam de bal knap aan en ruimde op.

Toch kwam Jong PSV voor rust op achterstand. Jong Ajax-aanvaller Jaydon Banel schoot eerst tegen Jong PSV-rechtsback Livano Comenencia aan, waarna hij uit de rebound alsnog raak kon schieten. Daardoor ging de ploeg van trainer John Heitinga met een 0-1 voorsprong de rust in.

Lang konden de Amsterdammers niet genieten van die voorsprong. Vlak na rust kwam Jong PSV op gelijke hoogte via Mathijs Tielemans, die na een solo kon scoren. Vijf minuten later was het alweer raak aan de andere kans. Silvano Vos ontdeed zich van Comenencia en schoot daarna in de rechterhoek raak achter Drommel, die niet overtuigend ingreep.

Uiteindelijk kwam Jong PSV alsnog op gelijke hoogte. Een corner van Jong PSV-invaller Mylian Jiménez vloog in een keer in de goal na een misverstand tussen doelman Charlie Setford en aanvaller Christian Rasmussen. Het duel eindigde in 2-2.