Nieuws

Derksen hoopt dat naturalisatie Promes lukt: 'Niemand zit op hem te wachten'

Derksen hoopt dat naturalisatie Promes lukt: 'Niemand zit op hem te wachten'

12-12-2022 11:45 Laatste update: 11:47

Quincy Promes zou volgens berichtgeving uit Rusland bezig zijn om een Russisch paspoort te verkrijgen. Johan Derksen juicht de eventuele naturalisatie van de Oranje-international toe.

In Nederland staat Promes er inmiddels slecht op. De aanvaller wordt sinds 2020 verdacht van poging to moord op zijn neef op een uit de hand gelopen familiefeest in Abcoude. Promes zou hem in zijn been hebben gestoken. Daarnaast wordt de voormalig Ajacied verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. "Laten we allemaal blij zijn als dat gaat lukken", zegt Derksen bij De Oranjewinter van SBS 6.

Volgens de opiniemaker zit 'niemand' in Nederland meer op de terugkeer van Promes te wachten. "Rusland levert niet uit, dus hij keert nooit meer terug naar Nederland. Want zodra hij hier arriveert, wordt hij gearresteerd." De Russische verslaggever Ivan Karpov bracht naar buiten dat Promes bezig zou zijn met het aanvragen van het paspoort en noemde die kans 'aannemelijk'. De Braziliaanse spelers Malcom en Claudinho van Zenit St. Petersburg kregen afgelopen herfst zonder al te veel moeilijkheden een Russisch identiteitsbewijs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s