Exclusive

VN Man of the Match: opgeleefde Griezmann met twee assists belangrijk voor Fransen

VN Man of the Match: opgeleefde Griezmann met twee assists belangrijk voor Fransen

10-12-2022 22:12 Laatste update: 22:39

Er zat enig fortuin bij, maar Frankrijk versloeg Engeland zaterdagavond met 1-2. Een groot deel van die overwinning komt op het conto van Antoine Griezmann, die zich VN Man of the Match mag noemen. De Fransman leeft helemaal op wanneer hij bij de Les Bleus aankomt.

Griezmann was met zijn twee assists van levensbelang voor de Fransen. De nummer zeven van Frankrijk was de aangever bij de droge knal van Aurélien Tchouaméni. Dat was een bal die een stuk minder noemenswaardig was dan de voorzet bij het beslissende doelpunt. Met een puntgave voorzet wist de Fransoos Olivier Giroud in stelling te brengen, die de bal snoeihard binnen wist te koppen. Volgens Opta creëerde Griezman de meeste expected assists van het toernooi.

Met name in de eerste helft kreeg Griezmann het voor elkaar om verbluffende statistieken bij elkaar te schrapen. Zijn passnauwkeurigheid lag op 96.3%(!) en heroverde vijf keer de bal, wat zeer aardig is voor een aanvallende middenvelder. Met Griezmann in de gelederen treft Frankrijk vechtmachine Marokko aankomende woensdag.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!