Nieuws

Opstelling Oranje bekend: Van Gaal voert drie wijzigingen door in basisopstelling

Opstelling Oranje bekend: Van Gaal voert drie wijzigingen door in basisopstelling

25-11-2022 15:45 Laatste update: 15:47

Bondscoach Louis van Gaal heeft drie wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling voor het duel met Ecuador. Davy Klaassen, Teun Koopmeiners en Jurriën Timber, die tegen Senegal op de bank begonnen, vervangen Vincent Janssen, Steven Berghuis en Matthijs de Ligt.

Na de moeizame maar uiteindelijk verdiende overwinning tegen Senegal heeft Van Gaal enkele wijzigingen doorgevoerd in zijn basiselftal. Memphis Depay kan wederom nog niet starten tegen Ecuador, maar Vincent Janssen wist niet te overtuigen als de vervanger van Memphis. Cody Gakpo zal daarom een linie naar voren geschoven worden. De PSV’er moet samen met Steven Bergwijn voor de doelpunten gaan zorgen.

Dat betekent ook dat er op tien een positie vrijkomt. Davy Klaassen wordt door Van Gaal beloont voor zijn sterke invalbeurt tegen Senegal. De spelverdeler staat samen met Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners op het middenveld.

Tegen Senegal maakte Matthijs de Ligt geen beste indruk, maar vanwege zijn fysiek sterke lichaam bleef de verdediger wel heel het duel staan tegen de bonkige Senegalezen. Van Gaal grijpt tegen Ecuador weer terug naar Jurriën Timber. De Ajacied leek door zijn mindere vorm van de laatste weken zijn basisplaats bij Oranje te vergooien, maar door het matige optreden van De Ligt heeft hij deze al vliegensvlug weer terug.

Opstelling Oranje: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, Blind; Koopmeiners, Frenkie de Jong, Klaassen; Gakpo, Bergwijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!