Nieuws

Ronaldo krijgt opnieuw kritiek: 'Weet niet zeker of een club hem nog wil'

Ronaldo krijgt opnieuw kritiek: 'Weet niet zeker of een club hem nog wil'

25 november - 11:07
1

Cristiano Ronaldo verbrak donderdagavond een record door op vijf verschillende WK's te scoren. Toch krijgt de Portugees na afloop de nodige kritiek te verwerken. Zo denkt Didi Hamann, oud-speler van Liverpool en Manchester City, dat Ronaldo niet meer in de basis thuishoort.

"Ik denk dat Leão in de basis moet staan omdat Portugal op dit moment geen tempo heeft in het veld", aldus Hamann bij RTE, geciteerd door Voetbal International. "En als je niet met tempo speelt, is het in het moderne voetbal heel moeilijk om kansen te creëren vanuit open spel", vervolgt hij.

Ronaldo moet volgens Hamann vervangen worden. "Hij is niet meer dezelfde speler, ik vraag me ook af of hij wedstrijdfit was. Hij gaf ballen weg die hij nog nooit heeft weggegeven in zijn carrière. Ik denk niet dat hij dit Portugal nog kan helpen."

Bovendien betwijfelt Hamann of er wel een nieuwe club voor Ronaldo aan zal kloppen na zijn vertrek bij Manchester United. "Het is duidelijk dat hij buiten spelhervattingen altijd kan scoren omdat hij goed is met zijn hoofd. Ik weet alleen niet zeker of een andere club hem nog wil", aldus de oud-voetballer.

Ronaldo ging zelf niet in op de kritiek, Bruno Fernandes wel. "Ik hoop voor jullie dat je kritiek blijft leveren, want dat haalt het beste in hem naar boven", aldus de middenvelder na afloop van het duel met Ghana (3-2). "Het is een altijd een droom voor mij geweest om met hem in hetzelfde team te spelen, dat is iets geweldigs. Als wij als land ons best doen op het toernooi, zal Cristiano gelukkig zijn, zal ik gelukkig zijn en zal Portugal gelukkig zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie