Nieuws

Slot verklaart spitsenkeuze voor Rotterdamse derby: 'Alles opgeteld kies ik hem'

Slot verklaart spitsenkeuze voor Rotterdamse derby: 'Alles opgeteld kies ik hem'

13-11-2022 16:51

Feyenoord begint met Santiago Gimenez in de spits in het duel met Excelsior. Trainer Arne Slot verklaart waarom de Argentijns-Mexicaanse speler de voorkeur krijgt boven Danilo. 

Slot meldde zich voor het duel bij ESPN om zijn keuzes toe te lichten. "Ze zitten eigenlijk al het hele seizoen dicht bij elkaar", zegt de trainer over de concurrentiestrijd tussen Gimenez en Danilo. "We hebben Danilo al eens eerder gepasseerd als het de derde wedstrijd van de week was. Maar ik denk ook dat je afgelopen donderdag hebt gezien dat Danilo het eerste uur hartstochtelijk zijn best heeft gedaan, maar eigenlijk amper bij een kans betrokken was. Toen Santi erin kwam, was hij wel bij kansen betrokken."

Het WK, dat over een week begint, heeft ook voor de nodige redenen gezorgd. "Het is de laatste wedstrijd voor de WK-break, dus je hoeft niet per se naar de lange termijn te kijken, als het bijvoorbeeld om het vertrouwen van een spits gaat. Dat alles bij elkaar opgeteld heeft ons doen besluiten voor Santi te kiezen. Heel stiekem voelt Santi misschien ook nog wel aan hoe belangrijk het vandaag voor hem is, omdat er morgen bij de Mexicaanse bond uitsluitsel gegeven wordt over de WK-selectie. Maar dat was niet de doorslaggevende factor", besluit Slot. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!