Nieuws

Van Gaal haalt zijn gelijk: 'Als hij daar speelt, is hij de beste van het veld'

Van Gaal haalt zijn gelijk: 'Als hij daar speelt, is hij de beste van het veld'

13-11-2022 11:34 Laatste update: 12:13
1

Frenkie de Jong maakt de laatste weken een zeer sterke indruk bij FC Barcelona, tot grote tevreden van Louis van Gaal. De bondscoach twijfelde drie jaar geleden over de keus van de middenvelder om naar Catalonië te vertrekken. 

In gesprek met de NOS stelt Van Gaal dat Frenkie een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. "Ik heb van tevoren gezegd dat hij Busquets er niet uit ging spelen", stelt de bondscoach. "Nu gaat Busquets weg en komt hij op zijn plek te staan. Dat is zijn beste plek. En iedere keer als hij daar speelde, was hij de beste van het veld."

Frenkie de Jong staat met Barcelona bovenaan in de Primera División. De club had het dinsdag lastig met Osasuna, maar De Jong gaf de beslissende assist op Raphinha, die knap binnenkopte. Van Gaal stelt dat Oranje de middenvelder nodig heeft. "Die is gewoon heel belangrijk. Als de tegenstander ons vast wil zetten is Frenkie de man die er onderuit kan spelen. Hij is balvast, kan een linie overslaan en heeft het inzicht een speler alleen voor de keeper te zetten", besluit de bondscoach. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie