Nieuws

Groot van naam, slecht begonnen: Sevilla, de tegenstander van PSV in de EL

Groot van naam, slecht begonnen: Sevilla, de tegenstander van PSV in de EL

07-11-2022 13:47 Laatste update: 14:51

PSV treft Sevilla FC in de tussenronde van de Europa League. De Eindhovenaren gaan eerst op bezoek in Spanje en sluiten het tweeluik in Eindhoven af. VoetbalNieuws neemt een kijkje in het seizoensverloop van de Spaanse ploeg, die op alle vlakken teleurstellend mag worden genoemd. Op papier mag PSV uitkijken: Sevilla won al zes keer de Europa League en is daarmee recordhouder. 

Club: Sevilla FC
Bijnaam: Los Nervionenses, Los Hispalenses, Palanganas, Blanquirrojos, Rojiblancos, Sevillistas
Trainer: Jorge Sampaoli
Positie in competitie: 17
Vorm van laatste vijf duels: 1 gewonnen, 1 gelijk, 3 verloren

De ploeg van Sampaoli speelt vaak met een 4-2-3-1 formatie, maar kan deze omzetten naar een 5-4-1 of een 4-3-3 met de punt naar achteren wanneer de wedstrijd daar om vraagt. Met Kasper Dolberg, Karim Rekik en Nemanja Gudelj kent de Spaanse ploeg genoeg spelers die een verleden in de Eredivisie hebben. Sevilla eindigde het vorige seizoen in Spanje nog keurig op plek vier met 70 punten, maar dit seizoen wil het niet lopen. Wat heet: de ploeg staat op plek zeventien en won slechts twee keer in de eerste dertien wedstrijden. 

In de Champions League wilde het niet vlotten met de Spaanse club. Met zes punten uit vijf duels werd Sevilla derde in de groep met Borussia Dortmund, Manchester City en FC Kopenhagen. De club speelde drie keer gelijk en wist alleen één keer te winnen van de Denen. De gevaarlijkste spelers bij Sevilla zijn Eric Lamela en Óliver Torres, die tot dusver beide drie treffers voor hun rekening namen. In de meest recente wedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Real Betis, in een duel waarin maar liefst drie rode kaarten vielen. Sevilla kwam met het overtal in de slotfase langszij door een treffer van Gudelj. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!