Nieuws

Van Bronckhorst pakt negatief record: 'Ik voel de steun van de clubleiding'

Van Bronckhorst pakt negatief record: 'Ik voel de steun van de clubleiding'

02-11-2022 06:50

Manager Giovanni van Bronckhorst verloor dinsdagavond met 1-3 van Ajax en had daarmee een negatief record te pakken: nooit eerder presteerde een ploeg zo slecht in de groepsfase van de Champions League. De Nederlander heeft niet het gevoel dat er reprimandes komen voor de teleurstellende reeks.

Rangers sloot de groep af met nul punten en een doelsaldo van -20. Het record van Dinamo Zagreb, dat in het seizoen 2011 met een doelsaldo van -19 afsloot, is daarmee recordhouder af. Van Bronckhorst reageerde na afloop op het negatieve gegeven. "Ik heb de Champions League als speler gewonnen en nu dit. Het zijn pieken en dalen. Ik kan hier niet veel aan veranderen", stelt de manager tegenover RTL

De Schotse ploeg kwalificeerde zich ten koste van PSV voor de groepsfase van de Champions League. "Dat was geweldig. Het is mooi dat we ons hebben kunnen kwalificeren. Maar in deze poule kwamen we veel tekort. We moeten ons weer op de competitie en het nationale bekertoernooi focussen. Ik voel de steun van de clubleiding. Het is rustig", besluit Van Bronckhorst. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!