Nieuws

Van bijna stunt op Old Trafford naar ontslag: Omonia ontslaat Lennon

Van bijna stunt op Old Trafford naar ontslag: Omonia ontslaat Lennon

18-10-2022 19:56

Neil Lennon is niet langer de trainer van Omonia Nicosia. De Europa League-groepsgenoot van Manchester United heeft bekendgemaakt de Noord-Ier ontslagen te hebben.

Sinds maart stond Lennon (onder meer ex-trainer van Celtic) voor de groep bij de Cypriotische club. Zeven maanden later scheidden beide wegen opnieuw. In eerste instantie waren de resultaten goed, want de oefenmeester won de beker en wist zich voor het eerst in de clubgeschiedenis te plaatsen voor de Europa League.

Alhoewel Apoel Nicosia tot twee keer toe dichtbij een resultaat was tegen Manchester United (2-3 en 1-0 nederlaag) worden de resultaten Lennon fataal. Vooral op Old Trafford was Lennon dicht bij een stunt van jewelste: tot de 93ste minuut stond de brilstand op het bord, totdat Scott McTominay anders besliste.

Via de clubsite wordt als belangrijkste reden voor het ontslag 'het aanzienlijke puntverlies' in de nationale competitie aangedragen. Na zes wedstrijden behaalde Omonia negen punten op het hoogste Cypriotische niveau. In Europa is de formatie nog puntloos.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!