Nieuws

Bijlow na coronabesmetting weer op trainingsveld: 'Wordt een race tegen de klok'

Bijlow na coronabesmetting weer op trainingsveld: 'Wordt een race tegen de klok'

03-12-2021 14:06 Laatste update: 14:17

Het is nog niet zeker dat Justin Bijlow zondag tegen Fortuna Sittard onder de lat staat. De goalie stond vrijdagochtend weer op het trainingsveld, maar is nog niet honderd procent fit na zijn coronabesmetting.

Arne Slot geeft op de persconferentie in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard aan dat het 'beter' gaat met Bijlow. "Hij is vanochtend (vrijdagochtend, red.) naar buiten gegaan. Het gaat goed, maar nog niet perfect", zegt hij. De Feyenoord-trainer kan nog niet zeggen of de Oranje-international aan de aftrap kan verschijnen. "Het is afwachten hoe hij hierop reageert."

Slot stelt dat Bijlow klachten had. "Maar niet extreem als dat ik lees en hoor", voegt de oefenmeester eraan toe. "De klachten die hij had zijn nog niet compleet over. Ik hoop - maar dat is afhankelijk van hoe hij op de training van vandaag (vrijdag, red.) reageert - dat hij zaterdag kan aansluiten bij de groepstraining. Maar het is nog steeds een race tegen de klok."

Feyenoord trapt zondagmiddag om 16:45 uur af tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers zagen Ajax donderdagavond winnen van Willem II, waardoor het gat tussen de koploper en de nummer twee vier punten bedraagt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!