Nieuws

Hengelman liep Bundesliga-transfer mis: 'Was misschien nog grotere stunt dan Ajax'

Hengelman liep Bundesliga-transfer mis: 'Was misschien nog grotere stunt dan Ajax'

06-10-2022 17:18

Nick Hengelman kon na zijn periode bij Go Aheead Eagles nog aan de slag in de Bundesliga. Dat geeft de doelman aan in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

Hengelman heeft met onder meer FC Twente, Vitesse, Ajax Cape Town en Ajax Amsterdam de nodige werkgevers gehad. Na zijn laatste dienstverband bij Go Ahead Eagles moest de keeper op zoek naar een nieuwe club. "Ik heb wel een aantal aanbiedingen gehad. Bulgarije, Oezbekistan, noem maar op. Oezbekistan heb ik vrij snel gezegd: dat gaan we niet doen. Dat is zo ver weg. Dan moet je de vrouw en kinderen meenemen daarnaartoe. Het was ook nog aan het begin, dus ik besloot nog te wachten.”

Vooralsnog heeft de doelman nog geen nieuwe club gevonden, maar Hengelman was dicht bij een overgang naar Duitsland. "Op de laatste dag werd ik gebeld door een Bundesliga-club. Ik dacht echt: als dit doorgaat, dan is dat misschien nog een grotere stunt dan Amsterdam (naar Ajax, red.). VfL Bochum was dat. Ze belden mij of ik interesse had. De derde keeper was geblesseerd geraakt en ze zochten een vervanger. Op de laatste dag van de transfermarkt werd de tweede keeper van HSV bij ze aangeboden, dus ja…"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!