Hattrick Son leidt Tottenham-zege in, Valencia rekent af met Celta de Vigo

17-09-2022 20:25 Laatste update: 20:25

Tottenham Hotspur heeft zaterdagavond een belangrijke zege geboekt op Leicester City. De ploeg van Antonio Conte was mede door uitblinkers Hugo Lloris en Heung-min Son te sterk voor The Foxes en boekten een ruime zege in een leuk, doelpuntrijk duel. In Spanje kende Valencia weinig moeite met Celta de Vigo.

Tottenham Hotspur - Leicester City 6-2
Tottenham is goed aan het seizoen begonnen en trof zaterdag Leicester, dat op de laatste plaats stond. In de openingsfase kwam de ploeg van Conte met de schrik vrij nadat Lloris een strafschop wist tegen te houden. De doelman kwam echter te vroeg van zijn doellijn en de strafschop mocht opnieuw worden genomen. Youri Tielemans faalde de tweede keer niet. Tottenham gaf meteen antwoord met de gelijkmaker, op naam van Harry Kane. Eric Dier zorgde een kwartier later voor de Londense voorsprong. James Maddison deed vlak voor rust wat terug en bepaalde de ruststand op 2-2.

In de tweede helft was Tottenham sterker en liep de ploeg uit. Son kende een slechte seizoensstart en scoorde nog niet, maar haalde in het duel met Leicester zijn gram door maar liefst drie keer te scoren. Vlak daarvoor zorgde Rodrigo Bentacur nog voor de 3-2. Door de overwinning is Tottenham tijdelijk op de tweede plaats te vinden en klimt de ploeg over Arsenal heen, dat zondag weer de koppositie kan overnemen met een overwinning. Leicester blijft op de laatste plaats steken.

Valencia - Celta de Vigo 3-0
Valencia behaalde pas zes punten in de eerste vijf wedstrijden en kon zaterdag een overwinning tegen Celta goed gebruiken. De thuisploeg kende geen enkel moment echt problemen met de bezoekers en kwam na ruim een half uur verdiend op voorsprong door Samu Castillejo. Celta mocht lang hopen op een resultaat, maar liep in de slotfase van de tweede helft nog tegen een 3-0 achterstand aan na treffers van Marcos André en André Almeida. Valencia stijgt door de overwinning naar de achtste plaats. Celta staat op plek dertien.