Transfernieuws

'AS Roma en Valencia zijn zo goed als akkoord over huurdeal van Kluivert'

'AS Roma en Valencia zijn zo goed als akkoord over huurdeal van Kluivert'

01-09-2022 17:25 Laatste update: 17:27

Justin Kluivert gaat AS Roma verruilen voor Valencia, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Spanjaarden huren de oud-Ajacied voor een jaar en hebben een optie tot koop bedongen.

Kluivert leek lang op weg naar de Premier League, waar Fulham een contract voor hem had klaarliggen. De deal ketste echter op het laatste moment af en dus werd er gekeken naar alternatieven voor Kluivert. De 23-jarige aanvaller had bij Roma geen uitzicht op speelminuten dit seizoen. Kluivert treedt in de voetsporen van zijn vader Patrick Kluivert, die in het verleden ook actief was bij Valencia.

Kluivert verkaste in 2018 voor 17,25 miljoen euro van Ajax naar AS Roma, maar groeide bij de Italiaanse topclub nooit uit tot onbetwiste basisspeler. Na twee verhuurperiodes bij RB Leipzig en OGC Nice keerde Kluivert terug bij Roma, dat hem dus gaat verhuren aan Valencia.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!