Breaking news

'Klaiber keert transfervrij terug bij Utrecht en tekent driejarig contract'

'Klaiber keert transfervrij terug bij Utrecht en tekent driejarig contract'

29-08-2022 09:32 Laatste update: 09:52

Sean Klaiber keert terug bij FC Utrecht. De rechtsback van Ajax werd recent in verband gebracht met een terugkeer naar de Domstad. Clubeigenaar Frans van Seumeren achtte de kans hierop nog 'zeer klein', maar het is Utrecht tóch gelukt de verdediger terug te halen, die een driejarig contract tekent.

Dat melden De Telegraaf en Voetbal International maandagochtend. Klaiber kwam in oktober van 2020 over van Utrecht en kostte Ajax ruim vier miljoen euro. De speler kon niet overtuigen in Amsterdam en keert nu weer terug naar zijn voormalige club. Volgens de krant zijn Ajax en Utrecht akkoord wat een overgang betreft en keert Klaiber terug op het oude nest. De verdediger moet wel nog de medische keuring ondergaan in de Domstad. 

Klaiber arriveerde twee jaar geleden bij Ajax, maar mede door een zware krusibandblessure heeft de speler niet veel duels kunnen spelen voor de Amsterdammers. In totaal kwam de speler 28 keer in actie voor Ajax. FC Utrecht-trainer Henk Fraser heeft met Klaiber een speler in handen die goed uit de voeten kan in een 3-5-2 systeem, waar Utrecht graag in speelt. Hidde ter Avest, die Klaiber opvolgde na zijn vertrek, kan zowel als rechtsback als centrale verdediger uit de voeten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!