Breaking news

Ajax legt Turkse verdediger vast tot de zomer van 2027

Ajax legt Turkse verdediger vast tot de zomer van 2027

19-08-2022 14:36 Laatste update: 14:39

Ahmetcan Kaplan is officieel speler van Ajax. De Turkse verdediger komt voor tien miljoen euro over van Trabzonspor. Hij volgt daarmee de vertrokken Perr Schuurs op. De negentienjarige verdediger is de achtste transferaanwinst deze zomer van Ajax.

Ajax legt de verdediger voor vijf jaar vast. Afgelopen seizoen brak de verdediger pas door bij de kampioen van Turkije. Ook Arsenal en Paris Saint-Germain hadden interesse in de Turk, maar grijpen dus mis. Door de transfer gaat Ajax over de 100 miljoen euro aan transferuitgaven heen. 

Eerder deze zomer contracteerden de Amsterdammers ook al Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey, Owen Wijndal, Francisco Conceição, Lorenzo Lucca en Jorge Sánchez. Hierdoor zijn de uitgaven deze zomer abnormaal hoog te noemen. Eerder gaf technisch manager Gerry Hamstra al toe dat deze transferzomer "een incident" is. 

De negentienjarige verdediger speelde in totaal 37 wedstrijden voor Trabzonspor waarin het twee keer het net vond. Met het aantrekken van Kaplan lijkt de selectie rond. Technisch managers Hamstra en Klaas Jan Huntelaar zullen zich deze zomer enkel nog hoeven te richten op buitenkansjes en spelers die zich nog opmaken voor een vertrek. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!