Nieuws

Wolves bevestigen recordaankoop van 45 miljoen: elfde Portugees in de selectie

Wolves bevestigen recordaankoop van 45 miljoen: elfde Portugees in de selectie

18-08-2022 08:17

Wolverhampton Wanderes heeft Matheus Nunes binnen. De 23-jarige Portugees komt voor een recordbedrag over van Sporting Portugal.

The Wolves leggen 45 miljoen euro neer om Nunes aan de selectie toe te kunnen voegen. Het was al langer bekend dat de transfer ervan zou komen, maar woensdagnacht bevestigde de Engelse club de overgang. De middenvelder is de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis.

Wolves-voorzitter Jeff Shi is in zijn nopjes met het binnen hengelen van de Portugees. “We zijn opgetogen een volgend opwindend talent toe te voegen aan de selectie”, klinkt het.

Dat Wolverhampton bij Nunes uitkomt, is geen toeval. De club heeft er een handje van om Portugese spelers aan te trekken. Dat komt mede door de invloed van zaakwaarnemer Jorge Mendes, die ook de zaken voor Cristiano Ronaldo regelt. Eerder deze zomer werd Conçalo Guedes al overgenomen van Valencia. In de huidige Wolves-selectie speelden al negen Portugezen. José Sá, Toti, Nélson Semedo, Rúben Neves, João Moutinho, Bruno Jordão, Pedro Neto, Chiquinho en Daniel Podence zijn de namen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!