Transfernieuws

Turks sportmedium heeft details: Kaplan-transfer naar Ajax is rond

Turks sportmedium heeft details: Kaplan-transfer naar Ajax is rond

16-08-2022 13:40

Groot nieuws uit Turkije: de transfer van Ahmetcan Kaplan van Trabzonspor naar Ajax is helemaal rond. Dat meldt de grootste sportwebsite van het land Sporx.

De Amsterdammers gaan 9,5 miljoen euro betalen voor Kaplan. In de eerste termijn wordt er direct 4,5 miljoen euro naar de Turken overgemaakt. De overige 5 miljoen euro wordt over twee betalingstermijnen uitgesmeerd. Daarnaast heeft Trabzonspor, de regerend landskampioen in Turkije, een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen op de talentvolle verdediger.

Het contract van de jeugdinternatinoal liep tot 2026, waardoor Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar diep in de buidel moest tasten voor de 19-jarige mandekker. In totaal kwam Kaplan namens Trabzonspor tot dertien wedstrijden in de Süper Lig. Daarin trof hij één keer doel. Ajax lijkt met het aantrekken van de stopper voor te sorteren op het naderende afscheid van Perr Schuurs. De Limburger is hard op weg naar het Italiaanse Torino.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!