Transfernieuws

'Feyenoord wil Braziliaanse linksbuiten: een jonge speler met veel restwaarde'

'Feyenoord wil Braziliaanse linksbuiten: een jonge speler met veel restwaarde'

01-08-2022 14:20

Arne Slot gaf zondag nog aan de Feyenoord-selectie te willen versterken met minimaal één linksbuiten en twee linksbacks. Volgens de heren van de FC Rijnmond podcast is de komst van Wilfried Gnonto naar De Kuip niet langer waarschijnlijk en geldt de Braziliaan Igor Paixão als alternatief voor hem.

Momenteel speelt de 22-jarige linksbuiten nog in zijn vaderland voor Coritiba FC. "De realiteit is dat hij dichterbij is dan bijvoorbeeld Gnonto", zegt journalist Dennis van Eersel bij RTV Rijnmond. De Italiaans international van FC Zürich moet naar verluidt minimaal tien miljoen euro kosten en dat bedrag is Feyenoord te gortig. "Paixão is een speler die nog dermate jong is. Hij heeft restwaarde en kan dus veel opleveren. Daar zijn ze bereid om zeker wat voor neer te leggen. Paixão is de naam die bevestigd heb gekregen."

Transfermarkt schat de waarde van de rechtspoot op achthonderdduizend euro. Zijn contract bij de Braziliaanse ploeg loopt tot 31 december 2024. Daarnaast weet Van Eersel dat de definitieve komst van huurling Sebastian Szymański van Dinamo Moskou erg lastig gaat worden. "Er zit een optie tot koop in maar er zit ook een voorwaarde in dat als hij een bepaald aantal wedstrijden haalt die optie tot boven de tien miljoen gaat."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!