Van Dijk vraagt media om hulp: 'We moeten positieve berichten hebben'

Van Dijk vraagt media om hulp: 'We moeten positieve berichten hebben'

Virgil van Dijk kan komende zomer voor het eerst actief zijn op een eindtoernooi, maar dan moet Oranje wel eerst afrekenen op Montenegro en Noorwegen. De ijzersterke verdediger doet een beroep op de pers.

Het Nederlands elftal kan bij een slipper van Noorwegen zaterdag al geplaatst zijn, maar anders moet de klus in De Kuip geklaard worden. "Weet je wat jullie in de krant moeten zetten? Dat iedereen tegen Noorwegen in De Kuip achter ons zal gaan staan", laat Van Dijk weten aan het Algemeen Dagblad. "Het stadion is uitverkocht, de mensen moeten met vlaggen en alles erop en eraan negentig minuten tekeer gaan. We willen allemaal naar het WK. Ik zeker, want ik heb nog nooit een groot eindtoernooi mogen spelen."

Van Dijk ontbrak op het afgelopen EK wegens een knieblessure, waardoor de drang om een WK-ticket veilig te stellen enorm groot is. De pers moet zijn bijdrage leveren aan die realisatie, vindt de aanvoerder van Oranje. "Ook de journalisten kunnen helpen. Het is ook voor jullie goed als we naar het WK gaan. We moeten positieve berichten hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie