Koploper Chelsea speelt gelijk tegen laagvlieger en ziet City inlopen

06-11-2021 18:22

Chelsea is er niet in geslaagd de winning streak voort te zetten. The Blues waren met name in de eerste helft superieur tegen Burnley, maar zagen de bezoekers in de tweede helft langszij komen. Die klap kwam de ploeg van Thomas Tuchel niet meer te boven: 1-1.

Daarmee doet de thuisploeg zich veel te kort, aangezien de scoren voor rust al uitgebreid had moeten worden. Alleen Kai Havertz wist voor de thee het net te vinden. Dat deed de Duitser op fraaie wijze, door een prachtig afgemeten voorzet van Reece James met het hoofd te promoveren tot doelpunt.

Na rust kwam Chelsea hetzelfde voor de dag, al kwam Burnley steeds beter in de wedstrijd naarmate het duel vorderde. In minuut 79 leverde het zelfs de gelijkmaker op voor The Clarets. Een ingebrachte bal bereikte het hoofd van Jay Rodriguez, die de bal teruglegde op Matěj Vydra. Laatsgenoemde hoefde de bal alleen nog maar binnen te tikken, waardoor Édouard Mendy geklopt was. Chelsea zette in de slotfase aan, maar tot een grote kans kwam het niet meer.

Ondanks de remise blijft Chelsea koploper, al nadert Manchester City - dat eerder op de dag de Manchester-derby met 0-2 won - de Londenaren tot op drie punten. Liverpool komt, bij winst op West Ham United zondag, op één punt van Chelsea op de Premier League-ranglijst.