Transfernieuws

Alderweireld mondeling akkoord met Antwerp van Overmars en Van Bommel

Alderweireld mondeling akkoord met Antwerp van Overmars en Van Bommel

11-07-2022 11:10

Toby Alderweireld mag zichzelf bijna speler van Royal Antwerp FC noemen. De club van trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars heeft een mondeling akkoord bereikt met de verdediger, zo schrijft de club op de eigen site.

De Rode Duivel gaat een contract voor drie seizoenen tekenen bij The Great Old. Met Al-Duhail SC is eveneens een mondeling akkoord bereikt over de transfer. Over de gemoeide transfersom doet Antwerp geen uitspraken. Er ligt een driejarig contract klaar voor de oud-speler van onder meer Ajax, Atlético Madrid en Tottenham Hotspur.

De komst van Alderweireld hing al langere tijd in de lucht. De mandekker stak zijn liefde voor Antwerp niet onder stoelen of banken en werd aan het eind van het vorige seizoen al gespot op de tribunes op de Bosuil. Het administratieve proces is in volle gang, zo communiceert de club. 'Het doel is om zo snel als mogelijk de overgang te kunnen afronden en medische en fysieke testen te kunnen inplannen', aldus Antwerp in het persbericht.

In een eerder stadium hintte Alderweireld al nadrukkelijk op de transfer. Zo schreef hij 'Relaxing And Feeling Content' op Twitter, oftewel de afkorting van Royal Antwerp FC: RAFC. Overmars en Van Bommel hebben na Janssen dus opnieuw beet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s