Transfernieuws

'De Ligt schuift Premier League-giganten aan de kant, alleen Bayern in de picture'

'De Ligt schuift Premier League-giganten aan de kant, alleen Bayern in de picture'

08-07-2022 13:16

Manchester United en Chelsea lijken achter het net te vissen voor Matthijs de Ligt. De verdediger heeft volgens het Duitse BILD aangegeven alleen met Bayern München te willen praten.

Lange tijd leek het erop dat De Ligt naar Chelsea zou gaan vertrekken. De Londenaren waren de enige die echt concreet werden voor de Oranje-international, totdat Bayern München zich met de strijd ging bemoeien. De verdediger voerde al gesprekken met trainer Julian Nagelsmann en technisch directeur Hasan Salihamidžić en lijkt overtuigd. De Ligt zal Juventus dit weekend informeren dat hij alleen naar de Duitse grootmacht wil.

Bayern zou rond de zestig miljoen euro willen betalen voor de Oranje-verdediger. Een persoonlijk akkoord ligt al op tafel. Juventus zou nog voor de deal kunnen gaan liggen. De Oude Dame verlangt ongeveer tachtig miljoen euro voor de stopper. Bovendien staat er een ontsnappingsclausule va 120 miljoen euro in zijn contract. Dat bedrag zal echter niet worden binnengehaald.

De Ligt werd in 2019 door Juve binnengehaald als de gedroomde opvolger van Giorgio Chiellini. Juist nu de Italiaan is vertrokken naar Los Angeles FC lijkt ook de Nederlander de deur uit te wandelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!