Transfernieuws

AC Milan heeft eindelijk beet: Liverpool-held tekent voor drie jaar in San Siro

AC Milan heeft eindelijk beet: Liverpool-held tekent voor drie jaar in San Siro

05-07-2022 16:36

De toekomst van Divock Origi ligt definitief in Italië. AC Milan heeft de komst van de aanvaller wereldkundig gemaakt. De Belg was transfervrij na zijn vertrek bij Liverpool en heeft een meerjarig contract ondertekend in San Siro.

Origi heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot medio 2026, zo meldt de club via de officiële kanalen. Bij Liverpool fungeerde de international voornamelijk als pinchhitter. Toch wist hij in zijn seizoenen op Anfield de nodige prijzen te winnen: Premier League, FA Cup, League Cup, Champions League, UEFA Super Cup and Club World Cup.

Vooral aan de winst van het miljardenbal in 2019 leverde hij een forse bijdrage: in de finale tegen Tottenham Hotspur (2-0 zege), maakte hij de tweede treffer. In de halve finale was hij in datzelfde seizoen ook al de held van The Reds. Via een heroïsche comeback won Liverpool met 4-0 van FC Barcelona, na in Camp Nou nog met 3-0 verloren te hebben. Origi scoorde twee keer op Anfield en schoot zijn ploeg daarmee eigenhandig naar de finale.

In totaal kwam de 27-jarige aanvaller tot 175 officiële duels namens Liverpool. Daarin liet hij 41 keer het net bollen en gaf hij achttien assists. De officiële presentatie volgt nog.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!