Nieuws

'Paris Saint-Germain en Pochettino akkoord, opvolger staat al te trappelen'

'Paris Saint-Germain en Pochettino akkoord, opvolger staat al te trappelen'

30-06-2022 17:15 Laatste update: 17:20

De wegen van Paris Saint-Gemain en Mauricio Pochettino scheiden definitief. Volgens het Franse RMC Sport zijn beide partijen akkoord over een getroffen vertrekregeling. Ook de volledige staf van de Argentijnse trainer gaat de laan uit.

Pochettino beleefde een teleurstellend jaar, in PSG zinnen. De Parijzenaren werden dan wel landskampioen, maar beleefde zeer matig Champions League-jaar. In de achtste finale was Real Madrid te sterk, ondanks dat er geen vuiltje aan de lucht leek. De trainer wordt afgekocht voor een bedrag van naar verluidt vijftien miljoen euro, wist L’Équipe eerder deze maand te melden.

De opvolger van Pochettino staat al nagenoeg klaar. Chrstiophe Galtier neemt naar alle waarschijnlijkheid het stokje over. De trainer maakt een binnenlandse transfer en komt over van OGC Nice. Ook voor hem moet de Franse kampioen in de buidel tasten. Tien miljoen euro wordt er gevraagd door de club aan de Côte d’Azur.

Galtier heeft het nodige bereikt in Frankrijk. De trainer was tussen 2017 en 2021 werkzaam bij Lille OSC en werd daar in het jaar 2020/2021 kampioen. Afgelopen seizoen eindigde hij vijfde in de Ligue 1, met Nederlanders Calvin Stengs, Justin Kluivert en Pablo Rosario in de gelederen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!