Breaking news

Feyenoord brengt medische update Bijlow: doelman staat meerdere weken buitenspel

Feyenoord brengt medische update Bijlow: doelman staat meerdere weken buitenspel

6 februari - 17:48 Laatste update: 18:12

Feyenoord heeft een medische update naar buiten gebracht over de geblesseerde Justin Bijlow. De Rotterdammers moeten het de komende weken doen zonder hun doelman, die afgelopen zondag een blessure aan zijn kuit opliep. Bijlow mist hierdoor enkele belangrijke wedstrijden van Feyenoord.

'Voor de kuitblessure die Justin Bijlow afgelopen zondag opliep staat een herstel van circa acht weken', meldt Feyenoord dinsdagavond. Bijlow viel afgelopen zondag tijdens de uitwedstrijd tegen AZ (1-0) met een blessure uit. Het is voor de 26-jarige sluitpost de volgende blessure in de al veelte lange lijst.

Welke wedstrijden mist Bijlow door zijn blessure?

Door de acht weken die Bijlow minimaal buitenspel lijkt te staan, mist de doelman enkele belangrijke wedstrijden van zijn club. Woensdagavond komt AZ in de kwartfinales van de KNVB Beker op bezoek. In de strijd om plek twee in de Eredivisie moet Bijlow de kraker tegen PSV van 3 maart ook aan zich voorbij laten gaan. De hoop is dat de doelman op 7 april weer terug is bij de Rotterdammers, als Ajax op bezoek komt in De Kuip. Daarnaast staat in de tussenronde van de Europa League op 15 en 22 februari nog eens het tweeluik tegen AS Roma op het programma. 

Buiten zijn diensten voor Feyenoord, mist Bijlow ook nog eens de interlandperiode van Oranje. Bondscoach Ronald Koeman moet tijdens de oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart) voor een andere doelman kiezen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!