Nieuws

Hierdoor traint Feyenoord op een andere locatie in Marbella dan voorgaande jaren

Hierdoor traint Feyenoord op een andere locatie in Marbella dan voorgaande jaren

5 januari - 17:00

Feyenoord is voor het winterse trainingskamp neergestreken in het Spaanse Marbella. De club uit Rotterdam is in voorgaande jaren al vaker in Marbella geweest om te trainen in het plaatselijke Footbal Center. Waarom trainen de Rotterdammers nu ergens anders? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Het is niet de eerste keer dat Feyenoord Marbella bezoekt om een trainingskamp te houden. In voorgaande jaren bleek het Marbella Football Center een locatie waar de Rotterdammers vaak in de winterstop kwamen. Toch heeft Feyenoord besloten op een andere locatie te gaan trainen in Marbella.

Feyenoord traint ergens anders dan voorheen

Het trainingskamp van dit jaar vindt plaats op het La Quinta Football Center. Op deze trainingslocatie hoeven de Feyenoorders in tegenstelling tot voorgaande jaren het trainingsveld niet te delen. Ook is het terrein dichter bij het hotel waar de spelers verblijven. "In het Marbella Football Center waren de velden ook prima, maar daar trainen meer clubs," zo vertelt Martijn Krabbendam in de De Dick Voormekaar Podcast. "Dit veld is enkel en alleen voor Feyenoord. Slot zegt ook dat hij het liefst een veld voor zichzelf heeft en dat er geen andere teams omheen hangen en erop trainen. Wat dat betreft vinden ze dit wel een stap voorruit in vergelijking met andere jaren op Marbella," besluit Krabbendam.

Tegen wie speelt Feyenoord de oefenwedstrijd?

Wel zal Feyenoord een oefenwedstrijd gaan spelen op het Marbella Footbal Center. De oefenwedstrijd geldt als afsluiting van het trainingskamp van de Rotterdammers. Er zal op zes januari om 12.30 uur afgetrapt worden tegen het Duitse FSV Mainz 05.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!