Nieuws

PSV'er maakt grote indruk in het buitenland: 'De nieuwe Doku is los'

PSV'er maakt grote indruk in het buitenland: 'De nieuwe Doku is los'

05-12-2023 15:13

Johan Bakayoko maakt niet alleen in Nederland indruk. Ook in het buitenland worden de uitermate goede prestaties van de PSV-aanvaller in de gaten gehouden. Spaanse media beschouwen hem momenteel zelfs als 'de nieuwe Jeremy Doku'.

De vergelijking tussen beide vleugelspelers is niet gek. Beide heren spelen voor het Belgische elftal, zijn begin twintig en staan garant voor acties, goals en assists. 'De nieuwe Doku is los', luidt de kop boven een artikel van Diario AS. 'Zelfs de huidige kampioen (Feyenoord, red.) kon de Eindhovenaren niet stoppen. In het geweldige team vallen de namen van Noa Lang, Ismael Saibari en Joey Veerman op, maar er is één factor die eruit springt, die anders is. Hij is één van de sleutels tot het succes van het team van Peter Bosz', doelt men op Bakayoko.

Het zelf vertrouwen waarmee de lichtvoetige PSV-exponent de ene na de andere lange pass geeft, maakt indruk. 'Hij creëert voortdurend gevaarlijke kansen', schrijven de Spanjaarden, die hem dus vergelijken met Doku van Manchester City. 'Die andere Belg is dit seizoen een revelatie bij The Citizens. De overeenkomsten zijn onmiskenbaar. Beide creëren ze als geen ander kansen voor hun team. Hun manier van sprinten en vrolijke dribbelstijl zorgt voor de illusie, al is de één (Bakayoko, red.) zes centimeter langer.'

Bakayoko speelt sinds de zomer van 2022 voor de hoofdmacht van PSV. De twintigjarige Belg kwam tot dusver 61 keer in actie voor de Eindhovenaren. Daarin scoorde hij elf keer en gaf hij ook achttien assists. Zijn contract in het Philips Stadion loopt nog tot medio 2026.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!