Brighton wint van AEK Athene, kans op Europa League-overwintering Ajax slinkt

30-11-2023 20:37

heeft zich donderdagavond verzekerd van de volgende ronde van de Europa League. De mannen van manager Roberto de Zerbi wonnen met 0-1 bij AEK Athene en dat lijkt geen goed nieuws voor Ajax

Met Oranje-doelman Bart Verbruggen onder de lat en Joël Veltman op rechtsback ging Brighton & Hove Albion op zoek naar de zege bij het Griekse AEK Athene. De Premier League-ploeg wist in de eerste helft niet te scoren en ook de Grieken vonden het net niet, waardoor de twee elftallen met de brilstand de rust in gingen. Die tussensrand betekende nog niet veel voor Ajax, maar daar kwam na rust verandering in.

In de tweede helft kwam Brighton namelijk vanaf de stip op voorsprong via Joao Pedro. Tien minuten later moest Mijat Gacinovic het veld verlaten na zijn tweede gele kaart, waardoor de kansen op een overwinning voor AEK steeds kleiner werden. De Engelsen wisten de voorsprong niet verder uit te bouwen, maar de zege werd dus wel over de streep getrokken.

Wat betekent de zege van Brighton voor Ajax?

Door de zege van Brighton slinken de kansen op overwintering in de Europa League voor Ajax. Bij een zege voor AEK had Ajax nog de kans om over Brighton heen te gaan, maar nu overwinteren de Engelsen sowieso in de Europa League. De kans op afdaling naar de Conference League neemt echter wel toe door de zege van Veltman en co. Lees daar hier meer over: