Nieuws

Nederlandse Welshman thuisgelaten: 'Had wedstrijd tegen Oranje graag meegemaakt'

Nederlandse Welshman thuisgelaten: 'Had wedstrijd tegen Oranje graag meegemaakt'

14-06-2022 08:30 Laatste update: 08:31
1

In de voetballerij lopen veel spelers rond met een Nederlandse achtergrond die voor een ander land uitkomen, zoals Marco Asensio (Spanje) en Robin Goossens (Duitsland). Minder bekend is James Lawrence, de Nederlands-Welshe speler die deze keer, tot groot verdriet van de speler zelf, niet werd opgeroepen door bondscoach Rob Page. 

Lawrence werd in Engeland geboren, maar heeft de dubbele nationaliteit vanwege zijn moeder. De verdediger volgde zijn moeder naar Nederland en belandde in 2008 bij de jeugd van HFC Haarlem. Na een lange reeks aan clubs belandde Lawrence in 2020 bij FC St. Pauli, die vijfde werd in de tweede Bundesliga. "Op mijn zestiende is mijn moeder voor haar werk verhuisd naar Amsterdam", vertelt Lawrence aan De Telegraaf. "Ik was jeugdspeler bij Queens Park Rangers en het was in eerste instantie de bedoeling dat ik met mijn vader en broer in Londen zou blijven wonen. Toen ben ik haar toch achterna gereisd en heb ik twee weekjes meegetraind bij HFC Haarlem. Dat beviel heel goed."

"Daarna kreeg ik de kans om bij Ajax in de jeugdopleiding te komen en heb ik besloten om bij mijn moeder te gaan wonen. Ik heb de jaren waarin je wordt gevormd als mens en voetballer, tussen je zestiende en tweeëntwintigste, in Nederland doorgemaakt", vervolgt de verdediger, die naast HFC en Ajax O18 ook voor Jong Sparta en Jong RKC uitkwam. 

De verdediger speelde al elf interlands voor de nationale ploeg van Wales, maar zit deze interlandperiode thuis. "Dat ik nu bij mijn ouders in Amsterdam zit en niet bij de Welshe ploeg is een heel grote tegenvaller. Enorm balen, want in het bijzonder de WK-play-off tegen Oekraïne wilde ik natuurlijk niet missen. Maar ook de wedstrijden tegen Nederland had ik graag meegemaakt. Ik heb ook voor Oranje een plekje in mijn hart, al ligt mijn loyaliteit nu natuurlijk bij Wales", besluit Lawrence. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!