Premier League-verdediger openhartig over zijn gevoel na hartstilstand

24 februari - 16:20

Tom Lockyer heeft zich bij ViaPlay uitgelaten over zijn hartstilstand. Op zaterdag 16 december 2023 tartte het noodlot de verdediger. Bij de wedstrijd tussen Bournemouth en Luton Town ging de verdediger in de zestigste minuut naar de grond en bleef hij roerloos liggen. Enkele uren na het duel maakte Luton bekend dat Lockyer getroffen was door een hartstilstand.

"Ik was verdwaasd.", blikt de verdediger terug op zijn hartstilstand. "Toen ik dacht dat ik doodging, voelde ik geen enkele emotie. Ik weet niet of dat kwam doordat ik me niet kon bewegen."

Wanneer de presentator vraagt of hij zowel lichamelijk als geestelijk niets voelde, antwoordt de aanvoerder: "Op emotioneel vlak voelde ik niets meer. Ik kon voelen dat ze canules in mijn arm deden, maar ik kon me niet bewegen. Vanbinnen kon ik niets." Wat hem het meeste trof was het mogelijke eind van zijn carrière. "Nadat ik hoorde dat ik ineengezakt was, dacht ik meteen: mijn carrière is voorbij. Toen barstte ik in huilen uit. Ik heb hier lang over nagedacht en ik snap niet dat doodgaan mij niets deed, maar het idee dat mijn carrière voorbij was, vond ik vreselijk."