Nieuws

Roma geeft tegenstanders het gevoel dat ze beter zijn, dat is heel gevaarlijk

"Roma geeft tegenstanders het gevoel dat ze beter zijn, dat is heel gevaarlijk"

25 May - 13:22
1

Bert van Marwijk is ervan overtuigd dat Feyenoord woensdagavond van zijn eigen krachten uit moet gaan in de Conference League finale tegen AS Roma. Aad de Mos, zijn voormalig collega uit het Nederlandse trainersgilde, denkt juist dat de Rotterdammers op die manier in het Italiaanse scherpgeslepen mes lopen.

"Je speelt tegen Italianen, dat is levensgevaarlijk", oppert De Mos in gesprek met Voetbal International. "Ze geven je de bal en laten je vervolgens in de val lopen. Ze zijn meesters in het kapotmaken van het spel en kunnen je irriteren. Nog niet zo lang geleden schakelden ze Ajax uit en ook Vitesse werd verslagen, terwijl ze allebei beter waren dan Roma. Het overwicht kan teams verleiden tot dingen die je niet moet doen, zoals het opengooien van de restverdediging. Roma geeft tegenstanders het gevoel dat ze beter zijn, dat is heel gevaarlijk."

Ondanks dat denkt dat Van Marwijk dat het ook niet zo moet zijn dat je te veel concessies aan je speelstijl moet gaan doen "Als Feyenoord op dezelfde manier gaat spelen als ze altijd doen, dan is Roma daar misschien niet op voorbereid. Zij zullen denken: Dat doen ze toch niet. Maar ik denk dat Slot het wel doet. Je moet jezelf durven zijn. Alleen al als je dat doet, toon je lef. Jezelf zijn is moeilijk in een finale. Veel ploegen willen het, maar in zo’n wedstrijd gebeurt er iets met je", besluit de voormalig Feyenoord-trainer, die als geen ander weet hoe het is om een Europese finale te winnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie