Nieuws

Heracles-trainer in zak en as: Maar denk niet dat ik mezelf iets kan verwijten

Heracles-trainer in zak en as: "Maar denk niet dat ik mezelf iets kan verwijten"

22-05-2022 10:29
1

René Kolmschot kon zaterdag maar moeilijk bevatten dat het doek voor Heracles Almelo definitief gevallen is. De interim-trainer verloor in eigen huis met 1-3 van Excelsior, nadat zijn ploeg eerder in Rotterdam ook al met 3-0 verloor. Daardoor degradeerde Heracles na zeventien jaar Eredivisie naar de Keuken Kampioen Divisie.

In de 28ste minuut kwam Heracles via Sinan Bakis nog op voorsprong, maar in de tweede helft ging het volledig mis voor de Almeloërs. "Stil, verdriet", concludeert Kolmschot voor de camera bij ESPN. "Na de 1-1 heeft het er niet meer ingezeten. Dan weet je: het doek valt. Je probeert wat, maar dan is er weinig meer aan te doen."

Heracles belandde op de laatste speeldag van de Eredivisie door een verliespartij tegen Sparta op de zestiende plaats, waardoor de Heraclieden de play-offs in moesten. "We hebben het hele seizoen tegenslagen gehad", aldus Kolmschot. "Het rommelt, dat is ook een ding. Het is niet rustig geweest. Alles bij elkaar is het zo'n seizoen." Ook de supporters hebben daarin een rol volgens Kolmschot. Volgens de trainer zouden zij niet altijd achter de club hebben gestaan. "Dat nekt ons."

Kolmschot merkte geleidelijk aan dat het in het seizoensslot wel eens eens de verkeerde kant op kon gaan. "Tuurlijk denk je: waar gaat dit heen?", geeft hij toe. "Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt bij Heracles, nog niet in de Eredivisie in ieder geval. Maar ik denk niet dat ik mezelf iets kan verwijten. De club heeft alles geprobeerd, maar het is niet geslaagd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!